Efter 3-0 i matcher mot Sollentuna i kvartsfinalen och 3-2 mot Engelholm i semifinalen är det nu dags för SM-finalserien mot Hylte/Halmstad. H/H får ses som stora favoriter i denna SM-final efter att ha gått igenom säsongen med enbart vinster i grundserien, kvarts- och semifinaler. Så tuffast möjliga motstånd för Örebro med andra ord. Kan Örebro rubba detta Hylte/Halmstad? Vi fick ett kort samtal med tränare Jonas Svantesson innan avfärd till Halmstad på måndagsmorgonen.

Dags för SM-final, hur är läget i laget efter en tuff semifinalserie?

Vi känns bra, vi har hunnit återhämta oss men även kört ett par pass med bollen och vi är taggade på att ta oss an denna utmaning.

Har ni hunnit ladda om efter urladdningen på skärtorsdagen?

Det tycker jag, laget har känts som att de vill vidare och att det inte är slut ännu.

Tunga favoriterna Hylte/Halmstad borta, tuffast möjliga utmaning. Hur ska ni rubba de regerande mästarna?

Det är en stor utmaning vi har framför oss, HH har spelat väldigt stabilt under hela säsongen. Vi ska försöka sätta press på HH i alla spelmomenten så att de känner att de inte kan ta poäng på många olika sätt. HH har en stark offensiv och de kommer att vinna poäng i deras anfall men vi ska försöka kontrollera deras anfall så pass att de måste göra 100% insatser för att vinna poäng.

Sen är det klart att båda lagens serve/servemottagningen kommer att bli en viktig faktor och det gäller att vi hittar en bra press så att de inte får för lätt i anfallet.

Vi önskar laget stort lycka till. Returmatch på torsdag kväll (observera att det kan förekomma gamla uppgifter om spel på onsdagen) i Idrottshuset i Örebro.

Final 2:5

Örebro – Hylte/Halmstad

Torsdag 21 april 19:00

Matchvärd: Närkefrakt

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/klubben