Vilken vecka det varit! Tre individuella priser och fyra av sju i årets lag. I måndags annonserades det att Norsjöfostrade Sofia Andersson blev utsedd Årets Rookie av elitseriens tränare. Sofia är det senaste tillskottet i klubben med rötter i ”talangfabriken” Norsjö Volley. Hon kom till Örebro efter tre år på RIG i Falköping. Redan under sin första säsong har Sofia visat sitt värde för laget vilket har lett till att hon och hennes passarkollega, Jossephine Tegenfalk, i princip delade på ansvaret och speltiden 50/50. Ett koncept som gav resultat och nu har Sofia belönats med den fina utmärkelsen ’Årets Rookie’.

Grattis till utnämningen Årets Rookie! Det har gått några dagar nu, har du hunnit smälta det?

Tack så mycket! Lite svårt att smälta det är det än men jag är extremt glad över den här utmärkelsen! Bättre kvitto än så här kan man inte få.

Det blev ett abrupt slut på säsongen men trots det hann du med mycket, U23-SM och GP som båda gav guld och så blev det en andra plats i grundserien. Hur tycker du själv säsongen varit?

Jag är jättenöjd med säsongen. Eftersom att detta va min första riktiga säsong i elitserien så visste jag inte riktigt vad som väntade men jag är sjukt nöjd över vad laget har åstadkommit. Däremot känns det såklart också tråkigt att man inte fick visa vad vi går för hela vägen. Men att vi lyckas ta två av två möjliga titlar på u23 och GP känns såklart riktigt bra!

Nu har det hunnit gå en säsong. Hur har du upplevt Örebro som stad?

Jag älskar verkligen Örebro! Trivs hur bra som helst här! Man har ju börjat lära känna lite folk genom jobbet osv vilket gör att man känner sig mer och mer som hemma här.

Många är så klart nyfikna på vart du blir av nästa säsong men innan dess är det sommar som vi förstår brukar medföra en hel del beachvolleyboll. Det blir en liten annorlunda sommar, har du hunnit börja tänka på beachsäsongen?

För mig tror jag att sommaren till största del kommer bestå av sommarträning och ordentligt med rehab för att hålla sig på nivå. Vill känna att man är redo för det som väntar sen när man kliver in i hallen i augusti igen! Beachen får komma lite i andra hand den här sommaren. Kanske bara spela någon enstaka turnering ifall tillfälle kommer upp. Man har ju lite svårt att slita sig från sanden…

 

Bild: Klubben

/ Klubben