I två säsonger har Sofia Andersson varit en av klubbens två passare, en roll hon delat med lagkaptenen Josephine Tegenfalk. Sofia kom till Örebro som student från RIG Falköping och började med volleybollen i Norsjö Volley.

Det blir glädjande en tredje säsong i Örebro Volley! Vad är det som lockar dig kvar i klubben?
Har trivts superbra i Örebro från första dagen så det känns superkul att få fortsätta i klubben! Det som lockar mig att stanna är självklart tjejerna i laget och att ha Svante som coach!
Hur tycker du den gångna säsongen har varit överlag?
Den gångna säsongen var väldigt lärorik! Man har fått vara beredd på snabba förändringar men jag tycker att vi alltid lyckats göra det bästa av situationen! Är väldigt nöjd med vad laget lyckades åstadkomma och jag ser framemot att få fortsätta resan med klubben!
Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?
Jag ser framemot att få fortsätta utvecklas i den här miljön och se hur långt laget kan gå! Personligen finns det en mängd saker som jag vill fokusera på och utveckla så längtar att få komma igång och börja träna!
Du har också blivit uttagen till Sveriges bruttotrupp inför damernas EM i augusti. Hur känns det?
Det känns riktigt kul! Ska bli spännande att få träna och spela med laget och se hur vi kan mäta oss med övriga nationer!
Det blir kanske inte så mycket mer egen tid kvar av sommaren, har du hunnit med något utöver volleybollen?
Jag har spenderat hela sommaren uppe i Norsjö tillsammans med familj och vänner! Jobbat en del också men när man får vara här uppe så känns nästan allt som semester. 🙂
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben