Örebro Volley har gjort kart med sitt första nyförvärv för säsongen 19/20. När klubben nu går in i sista året i sin tre års satsning att ta tillbaka Örebro till serietoppen i elitserien och mot ett nytt SM-guld så börjar tankarna falla mot vad som kommer efteråt. Efter några år med samma stomme i laget så beslutade klubben att det var dags att blicka framåt mot säsongerna ännu längre bort.

Första spelaren att presenteras är en av studenterna från volleybollgymnasiet RIG Falköping, Sofia Andersson. Sofia kommer att fylla en av lagets två passarpositioner. Coach Jonas Svantesson kommenterar valet av den nya passaren:

Sofia Andersson är nog en av de mest allround kunniga volleybollspelare jag någonsin har sett, hon kan spela på alla positioner och har en hög förståelse vad varje roll innebär och detta är en av hennes stora styrker som passare. Sofia har alla ingredienser som man behöver för att bli en riktigt bra passare, det är upp till Sofia hur långt hon kan nå. Jag är väldigt glad för att hon valde Örebro som första elitklubb efter sina tre år på RIG, hon är en av dubbelnollornas årskull som kan gå hur långt som helst.

Vi har haft en pratstund med Sofia själv om klubbvalet och förväntningarna på den kommande säsongen.

Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?

Tack så mycket! Örebro Volley var det självklara valet för mig på grund av den miljö och kultur som klubben har byggt upp. Det känns som att detta är den klubb som ger spelarna de bästa möjligheterna för att utvecklas. Sen känns det också väldigt kul att få ha Svante som coach vilket lockade mycket!

För de som inte känner till dig, vem är Sofia Andersson?

Jag kommer ursprungligen från Norsjö och Norsjö Volley men de tre senaste åren har jag spenderat i Falköping och på Volleybollgymnasiet. Sen jag började spela Volleyboll har jag testat på de flesta positionerna men fastnade tillslut på passar-positionen när tränarna på RIG introducerade det för mig! När jag inte spelar Volleyboll spenderar jag helst tid med familj och vänner. Kan vi dessutom befinna oss i sommarstugan hemma i Norrland skulle jag vara extra lycklig!

Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?

 Det ska bli väldigt kul att få spela Elitserien på riktigt det här året. Ser framemot att få ha ett lag man kan utvecklas tillsammans med och sätta mål för säsongen. Mina förväntningar på mig personligen är i första hand att få kontroll på en ryggskada som jag haft under en längre tid och med det också kunna träna ordentligt!

Vet du något om staden Örebro?

Jag vet nog inte så mycket om staden Örebro egentligen förutom de områdena man varit på mest, centrum och sporthallen. Men jag tycker om det väldigt mycket! Jag gillar att det är en stor stad men att det ändå inte riktigt känns som det. Sen är det väldigt vacker också så det ska bli kul att få flytta dit och utforska staden bättre!

Du har precis tagit studenten, grattis! Vad kommer du göra i sommar (utom beach/volleyboll så klart…)?

Tack! Efter studenten ska jag åka till min pappa i Kalmar och förhoppningsvis ta körkortet! Sen blir det att spela u20 EM i Göteborg innan jag åker hem till Norsjö för att spendera sommaren tillsammans med familjen. Hemma ska jag lägga mycket tid på träning och rehab så att jag är så redo jag kan bli inför säsongen med Örebro!

Inom kort kommer nästa spelare att presenteras. Även hon från Norsjö…

 

Bild: Privat / Klubben

/ Klubben