Det stundar ett viktigt EM-kval och Sverige kan ställa ett riktigt intressant lag på banan.

Under måndagen åker landslaget till Portugal för att påbörja EM-kvalet mot hemmanationen, Georgien och starka Ukraina. Lagen möte i en dubbelserie, dels i Portugal i veckan och nästa vecka i Georgien. De två bästa lagen går till EM slutspelet i augusti. Sverige har en bra chans för första gången på länge.

I truppen på 14 spelare ingår två Örebro Volley spelare, Sofie Sjöberg, libero, och Elsa Arrestad, center. Kvar på hemmaplan, redo att rycka in är passaren Josephine Tegenfalk. Dessutom återfinns både Linda Andersson, center och Diana Lundvall, vänster, i truppen. De båda sistnämnda tidigare Örebro Volley spelare. Storstjärnan Isabelle Haak spelade Champions League final så sent som på lördagen och ansluter först nu i veckan.

Vi tror att det finns stor chans för avancemang även om vi som trupp kanske inte fått den ultimata förberedelsen. Vi har inte superbra koll på Portugal, Georgien eller Ukraina men vi vet att det kommer bli tuffa matcher.

Hälsar Sofie och Elsa nere från Ängelholm, där laget fått en knapp vecka tillsammans direkt efter SM-slutspelet.

Sofie, 27 år, som har 38 landskamper sedan tidigare, vad säger du om veckan som gick?

Överlag har det varit väldigt tuff konkurrens på alla positioner. Jag är superglad över att få chansen att återigen representera Sverige. Vi var fyra stycken liberos på lägret och alla är riktigt duktiga så självklart känns det bra att man lyckats ta en plats.

För Elsa Arrestad, 22 år, med ett riktigt starkt slutspel bakom sig, blir det nu seniorlandslagsdebut. Vad säger du Elsa om träningsveckan nere i Ängelholm?

Det är otroligt mycket bra spelare som varit på plats under hela lägret och konkurrensen har verkligen varit hård. Vi var sex stycken centrar som skulle bli fyra, och det är alltid kul med tuff konkurrens men självklart ännu roligare att bli uttagen. Detta är min första gång i seniorlandslaget, innan har jag fått äran att spela i juniorlandslaget. Nu får jag hänga med de stora tjejerna.

Du kommer kunna följa EM-kvalet på förbundets hemsida, www.volleyoll.se, och givetvis kommer vi hålla er uppdaterade även här på klubbens hemsida och i våra sociala medier.

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben