Sofie Sjöberg kom till Örebro Volley som passare för att byta position till libero. Med undantag från en termin på Island har Sofie i sju år varit en av klubbens mest tongivande spelare både på och utanför planen. Den aktuella landslagsliberon är också en av svensk volleybolls mer versatila spelare som blivit uttagen till landslaget både som passare och libero.

 

Det har blivit en väldigt rolig vana att presentera dig inför kommande säsong. Det blir en åttonde säsong i Örebro Volley! Vad är det som lockar dig kvar i klubben?
Vad kul att ni också tycker det! Ja, vad fort tiden går 🙂 Jag trivs kanonbra i stan, men tjejerna och jobb/plugg som jag har. Känner mig hemma här.
Hur tycker du den gångna säsongen har varit överlag?
Den har varit annorlunda på många sätt. Utan publik har det på något sätt känts som en enda lång försäsong på något vis. Rent mentalt har det nog varit min tuffaste säsong hittils i karriären. Jag är ändå nöjd med vad vi gjort tillsammans som lag, att vi kämpat och stöttat varandra genom denna pandemi. 
Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?
Att kanske få tillbaka lite ”vanlig” matchkänsla, att vi kan dela sporten med åskådare och sponsorer igen. Jag ser även fram emot att få spela ännu en säsong för Örebro tillsammans med tjejerna. Det är väldigt kul att så många stannar! 
Du var med när Sverige kvalade till EM tidigare i sommar och har fått fortsatt förtroende till EMs bruttotrupp. Hur känns det?
Det känns fantastiskt. Det är det största jag varit med om och ska bli otroligt roligt. Att få träna och spela ihop med våra internationella stjärnor inspirerar en verkligen. Sen älskar jag hela gänget, verkligen härliga tjejer. Det är så kul att få göra denna resan.
Det blir kanske inte så mycket mer egen tid kvar av sommaren, har du hunnit med något utöver volleybollen? 
Den semestern jag hann med spenderades i kungälv på västkusten. Sol, bad och familj 🙂 
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben