Vi har det stora nöjet att meddela att Sofie Sjöberg blir kvar i klubben även nästa säsong. Sofie kom till klubben inför säsongen 14/15 och böt från passare till libero, en roll hon fortsätter spela än idag. Sofie är en all-round spelare som kan spela på vilken position hon vill. Ett tydligt tecken på hennes nivå i de olika rollerna är att hon har spelat både passare och libero i landslaget. Inför kommande säsong så fortsätter alltså Sofie i sin libero roll, som hon haft sen hon kom till Örebro för 5 (!) år sen.

Vi träffade coach Jonas Svantesson för några ord efter att det blev klart att Sofie blir kvar.

Jätteviktigt att vi får behålla Sofie, Sofie är en av kulturbärarna i laget och har ledaregenskaper som detta lag behöver. Det ska bli spännande och se vad denna liberokonstelation med Catarina och Sofie kan utföra både på träning och match, det kommer att bli jobbigt att vinna anfall på träningarna och det kommer att utveckla vårt anfall.

Vad säger Sofie själv då?
– Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?
Största bidragande faktorn är såklart att jag trivs så otroligt bra i laget, med klubben och i staden Örebro. Sen har jag också ett år kvar på min projektanställning på universitetet så den bidrar ju lite med såklart!
– Det blev ett SM-Silver denna säsong! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit? 
Personligen har jag har utvecklats i mitt försvarsspel och det är väldigt kul då jag själv alltid varit kritiskt mot mig själv angående det. Jag blir ju aldrig nöjd dock så servemottagningsstatistiken SKA bli bättre nästa säsong, man kan alltid utvecklas! Som lag tycker jag vi pendlat upp och ner. Vi har höjt vår lägsta nivå men ändå svajat lite i vår ”consistensy” när det kommer till avgörande set och bollar. Vi har också haft en del skador vilket inte varit optimalt för uppladdning inför träning och slutspel, vi har inte kunnat spela så mycket 6 mot 6 som jag önskat på träningarna. Sammanfattningsvis har vi dock gjort en fantastisk säsong tillsammans, vilka tjejer! Vi har lyckats bra tycker jag, andra bäst i Sverige är bra oavsett vad tävlingsmänniskan i mig säger haha.
– Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?  
Klart jag har förväntningar! För det första är det är superkul att vi får så många nya spelare i år. Nytt blod, ny fart och nya lagkamrater.  Jag ser fram emot att göra ett till år med Svante och är förväntansfull inför att lära känna mitt nya lag.
Är otroligt taggad på att utveckla mitt egna spel och att faktiskt kunna göra det då foten förhoppningsvis inte är ett hinder längre! Det ska bli så kul att dra igång, kan det bli augusti nu!?
– Utöver att följa Svantes träningsschema, hur kommer sommaren spenderas?
Det blir rehab, rehab, rehab. Operationen gick bra och foten börjar kännas bättre för varje dag. Utöver det kommer jag spendera mycket av min semester hemma på västkusten vid eller i havet såklart!
Under juli så kommer de sista pusselbitarna på den svenska sidan falla på plats i Svantes lagbygge för säsongen 19/20!
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
/ Klubben