Det blir grundseriesexan Sollentuna som Örebro kommer möta i kommande kvartsfinalserie. Detta står klart sedan seriesegraren Hylte/Halmstad valde sjuan Värnamo. Örebro hade då att välja mellan åttan IKSU Umeå eller sexan Sollentuna. Coach Jonas Svantesson valde då Sollentuna.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher och där Örebro börjar borta nästa lördag, dvs 12 mars. Därefter får man två hemmamatcher, dels onsdagen den 16 mars och dels 19 mars. Är matchserien inte avgjord blir det en fjärde match i Sollentuna den 23 mars och en eventuell femte match i Örebro lördag den 26 mars.

Vi fick en pratstund med vår coach Jonas Svantesson efter lottningen och lördagens internmatch.

Du valde Sollentuna, efter att Hylte valt Värnamo. IKSU blev åtta i serien och Sollentuna sexa. Vad ligger bakom det valet?

Det finns fler faktorer som påverkar, men resa och motstånd är de två viktigaste.

Ni förlorade mot Sollentuna i höstas på bortaplan. Nu börjar ni slutspelet just i Sollentuna, tuff öppning på slutspelet för er del, kanske mest mentalt eftersom ni förloarde där senast?

Absolut, du har helt rätt, men vi har revansch att utkräva på bortaplan och jag hoppas att vi kan hitta en bra nivå mentalt till att kunna spela avslappnat men aggressivt. Det kommer att bli stentuffa matcher och Sollentuna kommer ställa tuffa frågor till oss som vi kommer att bli tvungna att besvara och det kommer att det kommer att ge oss värdefull lärdom om vi tar oss vidare till en semifinal.

Själva spelade ni en internmatch igår och Jonna Wasserfaller gjorde en mer rejäl comeback som center och sina första set i matchtempo. Vad säger du om hennes status inför slutspelet?

Jonnas rehab har gått riktigt bra, hon har jobbat hårt i gymet och hon är väldigt målmedveten med vad hon vill och vart hon ska. Hon har längtat efter att ta på sig matchtröjan och hon gjorde en klart godkänd insats. Vi måste komma ihåg att Jonna inte har spelat match på över ett år och våra och även hennes förväntningar måste ställas mot den bakgrunden.

Det var mycket prestige på planen igår och ingen som ville ge sig. Hur ser spelformen ut tycker du, är ni där ni vill vara så här strax före det drar igång på allvar?

Hahaha, eller hur, nästan mer än i en vanlig seriematch. Vi har varit bra på att tävla under hela säsongen och vi är i en privilegierad situation där vi har ett lag som kan tävla på detta sätt och att det blir jämnt med en bra nivå där vi kan utvecklas.

Vi är på gång uppåt i spelformen, vi har en bit kvar men det är som det ska vara, vi kan inte vara i toppform nu. Slutspelet är långt och det är många matcher kvar så vi är där vi vill vara men jag är helt övertygad om att vi har en hel del kvar.

Internmatchen var också en stödmatch för Ukraina och gårdagens entré och bidrag gav 7 800 kr som vi sätter in på Unicefs konto. Tack till alla som på detta sätt bidraget till stöd för det hårt utsatta Ukrainska folket.

Nästa hemmamatch

Kvartsfinal 2:5 Onsdag 16 mars 19:00 Örebro – Sollentuna, matchvärd: Nemax

Kvartsfinal 3:5 Lördag 19 mars 15:00 Örebro – Sollentuna, matchvärd: Tida Byggpartner

Se matcherna live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben