Engelholm valde Lund och då hade Örebro Sollentuna och Gislaved kvar att välja på som kvartsfinalmotståndare, Örebro har vunnit båda mötena under grundserien men det har varit täta och tuffa fighter. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Kvartsfinalstart på lördag i Sollentuna, hur känns laget?

Taggade och sugna på att dra igång slutspelet, vi har tränat under en lång tid nu och vi är redo för att gå in i slutspelet.

Ni valde Sollentuna, vad föll valet på ?

Laget fick komma överens efter sista matchen och komma med det förslag som de ville ha och det vara samma som lag som vi i ledarstaben hade kommit framtill. Matcherna spelas under en korttid och återhämtningen mellan matcherna kommer att bli väldigt viktigt, varje timme mer till återhämtning kommer att vara avgörande.

Vad tror du då om den första kvartsfinalen?

Det kommer att bli jämnt och spännande, med många långa bolldueller. Vi måste sätta lite större press på deras servmottagare än vad vi har gjort tidigare. Sollentuna spelar ett bra försvarsspel och vi måste ha tålamod och orka anfalla flera gånger under samma boll, det gäller att inte tappa tålamodet utan fortsätta göra samma sak hela tiden och inte lockas till att göra svårare handlingar. Vi ska göra det så enkelt som möjligt för oss och inte komplicera saker så att vi kan upprepa våra handlingar ofta och på det sättet förhoppningsvis få Sollentuna i brygga och ta vara på de chanser som vi skapar.

Kvartsfinal 1

Sollentuna – Örebro i Sollentuna, lördag 18/3 kl 17:00

Se matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben