På söndagen tar Örebro minibussarna ner till Halmstad för att ta sig an topplaget Hylte/Halmstad.

H/H har inlett säsongen bra och har egentligen bara en liten liten plump mot serieledarna Engelholm. I den matchen hade man en klar ledning men Engelholm, precis som någon vecka senare mot Örebro, lyckades vrida sig ur underläget, vända och vinna.

Örebro möter ett lag som längtar efter ett guld sedan man de två föregående åren varit klara favoriter. Coach Tony Westman har dock haft tålamod och när nu laget för tredje gången är lite av favoriter, i vart fall i Örebros ögon, så ser laget väldigt stabilt ut. 20-åriga Stina Rix har gjort sin hittills bästa säsongsöppning och varit svårstoppad. Martina Svensson har gått bra på sin högerkant. De utländska spelarna i H/H ser också ut att gå från klarhet till klarhet även om man haft lite skadeproblem. Inget talar för annat än att H/H kommer kriga om guldet i år igen.

Kan då Örebro rubba ett hittills stabilt H/H? Lagen möttes på försäsongen och då var i ärlighetens namn H/H det bättre laget, men hade också haft mer tid på sig. Nu har Coach Brendan Garlick haft två månader med laget och fått lite tid att sätta sin prägel på träning och spelidé. En del nya tankar har satt sig, fortfarande återstår dock mycket jobb innan man är där Brendan tänkt sig.

Inför söndagens match är det ovisst om Jona Vigfusdottir är klar för spel. Det är ingen tvekan om att hon är spelsugen men viktigare matcher kommer längre in i säsongen så gäller att inte ta några risker. I övrigt är truppen tillgänglig och har du inte tänkt åka till Halmstad Arena på söndag så kan du se matchen på nätet för 49 kr https://volleykanalen.solidtango.com/

Matchstart 14:30

/klubben

Bild: Daniel Lubner