Efter en del diskussioner står det klart att nästa års elitserie spelas i en rak hemma – borta serie.

De senaste säsongerna har elitserien försökt hitta ett serieupplägg med fler matcher. Efter att ha testat med derbygrupper och nu senast med att dela serien i fortsättningsserie, så står det klart att en majoritet av klubbarna vill återgå till en rak serie med hemma och bortamöten. Så från säsongen 2019-2020 blir det på det gamla traditionella viset. Lagen möts hemma och borta under vardera ett tillfälle under säsongen. Elitserien består av tio lag samt RIG Falköping. Det innebär att lagen spelar 19 matcher (9 hemmamatcher och 9 borta plus en bortamatch med volleybollgymnasiet i Falköping).

Efter grundserien blir det ett slutspel som till stor del liknar senaste säsongens slutspel. Innebärande av de fyra topplagen möts redan i kvartsfinalen om två semifinalplatser. Förlorande lag i dessa kvartsfinaler får en ny chans att ta sig till semifinal genom att spela mot lag från undre halvan. På så vis hoppas man få ett jämnare slutspel med bra och spännande matcher från början.

För Örebros del börjar seriespelet borta den första helgen i oktober mot svårspelade Linköping. Helgen efter blir det hemmapremiär och derby mot Lindesberg, preliminärt lördagen den 12 oktober.

I klubbledningen jobbas det för fullt med nästa års spelartrupp. Huvudtränare Jonas Svantesson, som kommer leda laget de två kommande åren, har satt upp en ambition innebärande att laget ska innefatta två passare, två liberos, fyra centrar och sex kantspelare. Under juni månad kommer vi efterhand presentera truppen här på hemsidan med start i slutet av veckan. Så följ med, vi ser redan fram emot en spännande säsong 19-20.

/klubben

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna