Den förväntade tuffa kvartsfinalen blev en stabil 3-0 seger till Örebro utan att Örebro glänste eller spelade på sitt max så släppte man aldrig till några längre perioder av poäng eller momentum till Lindesberg.
Förstår att det var en skön seger men vad är den stora skillnaden idag gentemot lördagens fem sets seger, frågade vi tränaren Jonas Svantesson.
– Tycker att vi spelar mer resolut idag och får högre servepress än vad vi fick i lördags. Vi pressar Lindesberg som vi ville och de får aldrig något momentum att bygga upp deras spel och självförtroende. Sen ska vi veta att idag fick vi Lindesberg ditt vi ville och det kommer se helt annorlunda ut på onsdag på deras hemmaplan.
Hur tycker du annars matchen var prestationsmässigt?
– Bra och stabil match, där vi servade bra och följde game planen på ett bra sätt. Vi startar matchen lite nervöst men jag tycker att vi hittade rytmen efter några minuter och efter det så känns det som att vi kontrollerar matchen. Lindesberg har några serveomgångar där de press oss rejält men vi står upp och bra och hittar en lösning i anfallet så att det inte blir för långa poängtapp i samma rotation. Men vi får inte slå oss till ro, nu gäller det att sköta återhämtningen och de två bollträningarna vi har till på onsdag på bästa sätt, vi kommer att möta ett hel taggat Lindesberg som kommer att ladda varje minut som finns till på onsdag.
Nästa match spelas i Lindesberg på onsdag, 20/3 kl 19:00.
Kvartsfinal #3 spelas lördag 23/3 kl 15:00 i Idrottshuset, välkomna!
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna