Det var ett familjemöte som utspelade sig i Idrottshuset mellan Örebros tränare Jonas Svantesson och hans dotter Saga Svantesson som spelar center i Värnamo, Sagas första serve i matchen var ett serveess och man började tänka om släkten är värst. Men Örebro visade upp ett stabilt spel och framförallt så gav man inte chansen till Värnamo att komma in i matchen. Vi fick återigen se en hel del byten där många fick speltid även fast en del byten så fortsatte Örebro spela stabilt, de som kommer in ser trygga ut och vågar leverera och alla ser ut som att de vet vad de ska göra. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till vinsten, vi får väl börja med att fråga hur det var att möta din dotter Saga?
Självklart var det speciellt, det blir ju en annan känsla när speakern ropar upp din dotters namn på lineupen, sen under själva matchen så har man så mycket annat att fokusera på så man hinner inte riktigt reflektera över det.
Du leder familjematchen med 1-0, det känns väl skönt?
Hahahaha, nja det är väl inte riktigt så jag tänker. Saga har redan vunnit, hon har tagit sig till elitserien och nått ett av sina stora mål trots en allvarlig och jobbig korsbandsskada, så i denna situation så har Saga redan vunnit.
Okej, jag tror att alla förstår. Vad har du att säga om matchen?
Jag tycker att vi gör en bra och stabil insats där vi efter matchen kan säga att vi tog ett steg framåt, jag är väldigt nöjd med att vi gjorde många egna poäng speciellt i tredje set, där producerar vi 23 egna poäng av 25 och det är något som vi jobbar väldigt hårt på och det är kul att se att det går framåt. Vi gav aldrig Värnamo chansen att komma in i matchen utan tog hand om de situationerna som vi hade pratat om innan matchen och tillät inte Värnamo vinna för många enkla poäng. Nu kan vi gå in i nästa vecka med bra energi och sen har vi Sollentuna till helgen som kommer att bli en riktig värdemätare så det ser vi framemot.
Nu väntar Sollentuna på bortaplan, lördag 30/11 kl 14:30.
Vi vill uppmärksamma er om att vår hemmamatch mot Engelholm har flyttats till den 20 november kl 15:00. Samtidigt flyttas derbyt mot Lindesberg till onsdag 17 november kl 19:00.
Nästa hemmamatch blir efter justeringarna länsderbyt mot Lindesberg!
Örebro – Lindesberg
Onsdag 17 november kl 19:00
Matchvärd: Tida Byggpartner
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se
/ Klubben