Första semifinalen gick lite oväntat lätt till Örebro med 3-0, kanske årets bästa prestation även fast spelarna och tränaren Jonas Svantesson var av en annan åsikt. Vi tog ett snabbt snack med tränaren Jonas Svantesson om hans tankar inför den andra semifinalen.
 
Hur är känslan i laget inför den 2 semifinalmatchen?
– Självklart är den på topp, vi gjorde en bra prestation i söndags men nu gäller det att vi är ödmjuka inför uppgiften och vi är väl medvetna om att Hylte/Halmstad började tugga taggtråd redan i bilarna hem. Vi måste också veta att det kanske kommer att behövas en ännu bättre prestation än i söndags för att ge oss själva chansen att kunna vinna sista bollen.
 
Vad har ni gjort dessa två dagarna?
– Vi hade videomöte i går (måndag) och tittade på vad vi kan göra lite bättre men även på det som vi gjorde bra såklart. Idag tryckte vi på ganska ordentligt på träningen i 2 timmar, nu gäller det att förberedda sig mentalt för en tuff match där motståndaren är uppträngda i ett hörn och kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna denna match, för de vill inte komma upp till Örebro igen med ett 2-0 underläge.
 
Förutom att förberedda sig både fysiskt och psykiskt för en tuff match vad kommer Örebro behöva göra i själva spelet för att kunna återvända hem med en 2-0 ledning?
– Det skulle ju vara önskvärt om vi kunde ha samma goda servepress som vi hade sist och lite bättre servemottagning själva, mycket kommer så klart att avgöras där men det gäller att vi spelar med vad vi har för dagen, alla moment kommer kanske inte funka och då gäller det att vi kan hitta en väg till att vinna poängen iallafall. Hylte/Halmstad har all press på sig, de vann senast vi möttes där nere och jag hoppas att vi kan utnyttja detta till så att vi kan spela avslappnat och se till att sätta hög press på H/H i alla momenten så att de känner att de behöver göra maximala insatser för att vinna poängen.
Nästa match i Idrottshuset
Semifinal 3:5
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 13/4 kl 16:00
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna