Hemma tränaren Jonas Svantesson hade höjt ett varnades finger om att Lindesberg skulle kunna grusa hemmapremiären och första derbyt men denna gången så tror vi att Svante är glad att han hade fel. Med 3-0 och setsiffrorna klara 25-19, 25-18 och 25-15 så vittnar det om att det blev en ganska behaglig resa för Örebrotjejerna i hemmapremiären.

Efter en lite nervös och spelmässigt svag inledning av matchen fick Örebro mer och mer grepp om seten. Anförda av debuterande Ivonee Montano, Örebros colombianska nyförvärv, var hemmalagets anfallsspel för dagen överlägset Lindesbergs offensiv. Örebro startade med Josephine Tegenfalk som passare men kunde efter drygt halva matchen låta Sofia Andersson, nyförvärvet från Norsjö (givetvis!) och senast volleybollgymnasiet, göra hemmadebut. I Sofia har Örebro en intressant passare för framtiden som redan den här säsongen kommer få mycket speltid om man ser på de första två matchernas coaching från tränare Jonas.

Även Elsa Arrestad, nyförvärvet från just Lindesberg, kommer med sannolikhet få mycket speltid i Örebrotröjan. Elsa är mer och mer tillbaka efter ett par jobbiga år med långdragna knäproblem. Nu går det åt rätt håll och kan i Örebros breda trupp skynda långsamt.

Den som dock stack ut mest igår var Ivonee (enligt henne själv kan man stava både Ivonne och Ivonee, det senare enligt passet). Ivonee  är i Örebro för att skolas om från center till högerspelare. Allt enligt önskemål från Colombias förbundskapten. Ge henne ett par månader till, men redan igår såg vi stundtals vilken kapacitet det finns. Fullt rättvist blev hon också utsedd till matchen lirarare med sina 17 poäng och höga effektivitet. Vid nyår återvänder hon till Colombia för att spela ett direkt avgörande OS-kval med Colombias landslag och blir borta ett par veckor från Örebro i början av året.

Med segern har Örebro startat säsongen på bästa tänkbara sätt. 2 x 3-0. Låt vara att det kanske inte är mot de förmodade topplagen men ändå en bra start. Säsongen är lång och det finns fortfarande väldigt mycket som ska utvecklas. Ska man vara lite kritisk mot gårdagens spel så görs hela 48 % av Lindesbergs poäng av misstag från Örebros sida. Det är en lite akilleshäl som finns kvar från ifjol. Dock, med den breda trupp Örebro har i år blir träningarna på en hög och utvecklande nivå. Ska bli intressant att följa de unga spelarnas utveckling i den här träningsmiljön. De unga är definitivt inte här för att se och lära, de har redan visat att de är här för att tävla om en plats på plan.

Vi pratade med coach Svante efter matchen.

Ni visade upp er från er bästa sida direkt i hemmapremiären, vad var det som stämde idag?
Vi gör väl en okej insats i dag tycker jag, säger tränare Svante. Tycker att vi är lite upp och ner i våra handlingar i början men det är väl fullt naturligt i en hemmapremiär, Det blev lite mycket miss och lite många servess från båda lagen i början och det var svårt att hitta rytmen i matchen. Vi ville väldigt mycket och när inte riktigt rytmen är där så blir det lite krampaktigt och man vill göra lite mycket när man väl får chansen.
Ivonee Montano fick göra sin första match i Örebrotröjan hur tyckte du att det gick för henne?
Hon gjorde väl en okej debut, skrattar han lite, 18 pass och 14 kills är väl okej. Skämt och sido så tycker jag att passarna Jossan och Sofia gör ett bra jobb med fördelningen av passen till kanterna där alla tre kanter, Ivonee, Diana och Iida får ganska exakt lika mycket pass, vi vill spela ett variationsrikt anfallsspel och vi är på god väg men det finns mycket att jobba på.
Det är väldigt sällan vi får höra att du är nöjd?
Hahahahaha, det finns alltid lite till i det här laget att ta ut och vi får aldrig bli nöjda, blir vi nöjda så finns risken att vi slår oss till ro och då kommer vi inte kunna utveckla oss så mycket som vi har chans att göra och det är en av mina största uppgifter att se till att vi inte hamnar i den situationen.
Nästa hemmamatch är redan nästa helg
Örebro – Värnamo
Söndag 20 oktober kl 14:00
Idrottshuset
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Bild: Daniel Lubner
/Klubben

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]