Det var en tung eftermiddag nere i Lund, laget kämpade och slet men det kändes som att vi jobbade i motvind hela matchen. Vi startar matchen på ett bra sätt några misstag för mycket men vi klarar av att hålla ihop spelet på okej nivå och vinner första set. Sen tar det emot lite och Örebro börjar att göra misstag samtidigt som Lund välförtjänt spelar upp sig och tar vara på chanserna de får, så Lund vinner andra set mycket välförtjänt.

Efter andra set så spelade Örebro upp sig igen och det ser ut som att vi ska kunna ta en 2-1 ledning i matchen men Lund ville annorlunda. Lund sätter hög servepress på Örebros servemottagare och vi lyckades inte vinna tillbaka serven och det blir en riktigt nervös avslutning, men tyvärr så går Lund vinnande ur striden och tar ledningen med 2-1.

I fjärde set var det inget snack om saken, Örebro tog kommandot och kunde rinna iväg till en säker setvinst med 25-17. Femte set blir en jämn historia, men Lund har ett litet övertag i hela setet även fast Örebro hade chanser att ta momentumet i setet så lyckades Lund hålla ifrån och vinna med 15-13.

En kort kommentar från tränaren Jonas Svantesson:

Om vi jämför matchen mot H/H och denna så gör vi nästan tvärtom, vi ger Lund 34 poäng i vårt anfall och det är på tok alldeles för mycket, Lund gör en stabil match och tar tillvara på chansen på ett bra sätt. Det gäller att vi tar lärdom av detta och jobbar stenhårt på träningarna och matcherna framöver för att utvecklas individuellt och som lag för att göra bättre insatser i framtiden.

/Klubben