Efter nästan två och en halv timme inför 431 åskådare kunde Örebro vinna över Hylte/Halmstad med 3-2. Örebros första seger mot Hylte/Halmstad på länge.

Det var en rejäl scenförändring gentemot höstens match nere i Halmstad. En match som Örebro förlorade med klara 0-3. I hemmahallen Idrottshuset spelar Örebro med ett helt annat självförtroende.

Matchen var rakt igenom jämn och emellanåt välspelad. Örebro inledde starkt med att vinna det första setet 25-20 och lyckades vända en hotande setförlust i andra set och vinna även det med minsta möjliga marginal, 26-24. 2-0 till Örebro i pausen efter bra spel med få egna misstag.

Örebro inleder även tredje set starkt men Hylte/Halmstad börjar spela upp sig efter lite byten i uppställningen och lagen följs upp till 20-20. Örebro fastnar i det läget och Hylte/Halmstad kan med några riktigt bra anfalls- och blockeringspoäng ta hem setet 20-25.

Örebro inleder även fjärde set starkt och har 5-0 efter bra servande men Hylte/Halmstad kommer åter ikapp och vänder på setet till sin fördel. H/H har några poängs försprång och tre setbollar vi 21-24. Men Örebro spelar starkt och koncentrerat under press den här matchen och räddar tre setbollar och kvitterar 24-24. Hylte/Halmstad går dock fram till en fjärde setboll som de vinner genom spänstfenomenet Karis Watson. Kvitterat 2-2.

Femte set blir riktigt dramatiskt. Hylte/Halmstad skaffar sig ett bra grepp om setet och matchen när man går fram till 11-14 och tre matchbollar. Örebro kvitterar genom i tur och ordning Jona Vigfusdottir (33 poäng), Margie Giordano (hennes riktiga debut i Örebro och stark i femte set) och nyss inbytta Iida Murto (genom en iskall rullning). Kvitterat 14-14 men Hylte/Halmstad spelar till sig ytterligare två matchbollar men Örebro vägrar ge sig. Vid 16-16 och fem räddade matchbollar får så äntligen Örebro chansen vid 17-16 men H/H kvitterar. Örebro får ytterligare en chans sedan Margie åter gett Örebro ledningen 18-17. På den andra matchbollen blir det en nätduell där H/H:s Karis Watson berör nätet och Örebro vinner setet med 19-17 och matchen med 3-2.

Örebro gjorde, med undantag för en svacka i slutet av tredje set, en helgjuten insats. Vinner servematchen klart även om man fortfarande har för många egna servemissar. Vinner högermatchen väldigt klart (Kristen Besselsen, 25 poäng). Vänsterkantmatchen är jämn mellan lagen och centermatchen tar Hylte/Halmstad ganska klart. Men totalt sett är det en match som Örebro är lite bättre än Hylte/Halmstad och att Örebro till slut får extrapoängen i denna jämna match känns rättvist.

Kanske är det mest glädjande att Örebro efter tappat 2-0 till 2-2 och räddat fem matchbollar, vägra ge upp och får till slut utdelning. Låt oss hoppas att det var ett trendbrott där Örebro alltför ofta haft ledningen i matcher men rasat ihop. Så inte idag där Örebro, inför en alltmer högljudd hemmapublik, bjöd på säsongens bästa spel sett över en hel match.

Nästa hemmamatch

ÖREBRO – DEGERFORS

Lördag 10 februari 14:00

Idrottshuset

 

/Klubben

Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden