Toppmatcherna avläser varandra för Örebro Volley just nu, förra helgen så möte de Sollentuna som låg tvåa i serien vid tillfället och nu möter de Engelholm som ligger tvåa men en match mindre spelad. Engelholm har som Örebro vunnit alla sina matcher och båda lagen vann mot Hylte/Halmstad med 3-2 så det kanske kan ge en fingervisning om att det kommer att bli en tuff och tight första drabbning på säsongen nere i Skåne.

Vi tar som vanligt ett snack med tränaren Jonas Svantesson och kollar läget i laget.
Hur är känslan i gruppen efter vinsten mot Sollentuna och nu första mötet för säsongen mot Engelholm?
– Den är bra, det kändes efter matchen mot Sollentuna att vi vill ännu mer och att vi var nöjda med resultatet men kanske inte fullt nöjda med vår prestation. Lätt att säga och känna när man vinner men jag tycker att det är en genomgående känsla för laget, vi är enormt målinriktade och hungriga efter att göra bra prestationer och prestera på vårt max varje dag även under veckorna.
Första matchen mot Engelholm för i år, är ni redo?
– Klart att vi är redo men det är säkerligen Engelholm också, men det ska blir riktigt roligt att se vart vi står och det är många frågetecken som vi kommer att få svar på efter matchen.
Frågetecken?
– Det är klart att vi undra lite hur vårt spel står sig denna säsongen, Engelholm kommer att testa oss i alla spelmoment och vi kommer aldrig att kunna slappna av utan vi kommer att få vara skarpa hela matchen för att vi ska kunna prestera bra och på det sättet kunna spela oss till det resultat vi vill ha.
Vad skulle en seger betyda för er?
– Självklart skulle det vara roligt att åka ned till Skåne och ta en seger och vi tänker göra allt vi kan för att göra det, men det betyder absolut inte allt. Vi är bara i november och det avgörs inte förrän om fem månader och det är en massa matcher till dess. Vi måste kunna ta matchen för vad det är, en vanlig match men där Engelholm kommer att stressa och pressa oss under hela matchen men säsongen avgörs INTE av denna match oavsett om vi förlorar eller vinner, vi kommer att få ett kvitto på vart de båda lagen står och vi kommer att få svar på de frågor vi har.
Engelholm – Örebro
Söndag 24/11 kl 16:00
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben