Våren börjar närma sig, dagarna blir längre och vi börjar närma oss slutspel. Det är tre omgångar kvar för Örebro innan slutspelet drar igång och vi står inför en riktig utmaning när vi tar emot seriesuveränen Hylte/Halmstad. H/H har bara förlorat 3 set under hela säsongen och bara tappat en poäng när de tidigt under säsongen blev pressade av Engelholm till en femsetare. Hur ska Örebro kunna rubba H/H, vi tog pulsen och fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

En lyckad helg bakom er hur har veckan sett ut och börjar pulsen stiga inför helgens batalj med H/H?
Vi börjar sakta men säkert ta oss tillbaka efter mycket sjukdomar men det har drabbat alla lag i serien under omgångar i år och jag tycker att vi har hanterat det på ett bra sätt. Klart pulsen stiger, H/H har ett mycket bra lag och gått igenom serien som en slåttermaskin men det gör ju matchen bara ännu hetare. Det ska bli intressant och se hur långt vi har hunnit i vårt spel och vi kommer att få ett kvitto på vad vi behöver slipa på inför slutspelet.
Om Örebro ska vinna mot H/H, hur måste ni spela då?
Vi måste absolut upp på personbästa och göra vår bästa match för säsongen, sen tror jag inte att vi måste ligga där hela tiden men stunderna där vi spelar riktigt bra och får press på H/H måste vara tillräckligt långa för att de ska börja tveka på sitt eget spel och bli lite stressade. Det finns så klart moment i spelet som kommer att bli väldigt viktiga för båda lagen, serve/servemottagning blir som vanligt en nyckel i matchen men sen gäller det att göra egna poäng, det lag som orkar hålla uppe noggrannheten i spelet med att göra de lätta momenten bra för att klara av att komma till bra lägen för att göra egna poäng kommer att ha en stor fördel i matchen. Vi har absolut inget att förlora så det är bara full gas som gäller.
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 19 februari kl 15:00
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Matchvärd: Swedbank – Känner du till att Swedbank lär barn och ungdomar i Örebro om ekonomi? Swedbank erbjuder kostnadsfria föreläsningar för både föreningar och skolklasser! Vill ni veta mer så läs gärna på swedbank.se/ungekonomi.
/ Klubben