Vi fick vara med om en riktig derbyfest med en stor hejarklack som höll liv i idrottshuset med medryckande rytmer och sång, en härlig stämning som gjorde att resten av publiken följde med och vi tror att alla gick från matchen med en bra upplevelse och en längtan att komma tillbaka. Som tur är så har vi chansen att återuppleva detta redan imorgon (lördag) med toppmötet mot Engelholm. Engelholm har gjort stora förändringar i truppen inför året men har visat att de har hittat ett stabilt grundspel och pressade Hylte/Halmstad till fem set. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och pratade om förutsättningarna inför matchen.

Hur har ni tränat efter derbysegern i onsdags?
Vi vilade från bollträningen både på morgonen och eftermiddagen men vi gjorde gympasset som vi har på fredagar så att vi bara har bollträningen på fredagen. Vi anpassar såklart bollpasset på fredagen i tid men inte intensitet.
Vad säger du då om matchen mot Engelholm?
Det kommer att bli en tuff match mellan som det ser ut som två mycket jämna lag, de har ett ungt lag med spets i sina utländska spelare och spelar ett bra anfallsspel med en solid grundtaktik, men de unga Svenskaspelarna har imponerat mest så här långt. Spikern Cecilia Malm som gör sin första riktiga elitseriesäsong har visat upp ett stort spel och är årets nykomling så här långt, sen tycker jag att liberon Filippa Brink fortsätter att utvecklas och håller ihop både mottagningen och försvaret på ett bra sätt.
Vad tror du om Örebros chanser att ta hem tre poäng?
Tre poäng eller två poäng spelar ingen roll, vi går för att vinna sista bollen, hur vägen ser ut framtill dess spelar mindre roll men är avgörande för om vi ger oss själv chansen att vinna sista bollen. Många moment i spelat kommer att bli viktiga, men i matcher som detta så gäller det att hitta en väg till vinst. Självklart kommer serve/servemottagning spela en stor roll för matchens utgång men det gäller under matchens gång hitta ett vinnande spel och hitta för dagen och stunden svagheter i Engelholms spel som vi kan utnyttja och dra nytta utav. Jag tycker att vi ser bättre och bättre ut och vi hittar vårt spel mer än för några veckor sedan, vi har chans att vinna mot Engelholm men vi behöver göra en riktigt bra prestation under längre tid än vad vi har gjort tidigare under säsongen men jag har en stor tro på detta lag och en känsla av att vi kan plocka fram det på lördag.
Örebro – Engelholm
Lördag 20 november kl 15:00
Matchvärd: ByggTema
Se matchen live i Idrottshuset eller på volletytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se