Idag, måndag, samlades truppen för första gången tillsammans när den gemensamma träningen drog igång. Det var ett förväntansfullt gäng som Jonas Svantesson kunde välkomna till en ny säsong. Truppen är till stor del fastställd men det finns också utrymme för en eller annan komplettering.

Väldigt glädjande är att Örebro Volley kan välkomna tre unga spelare till årets trupp. Spelare som verkligen är hängivna volleyboll och som är riktigt spännande framtidsnamn.

De tre spelarna är Hedda Broberg, Paulina Lindberg och Sabrina Phinizy. Nedan lite kort om var och en. Inom kort lovar vi en lite fylligare presentation av våra nyförvärv.

Hedda Broberg har fått sin första volleybollfostran i Nyköping. Har i unga år spelat både för IFK Nyköping och Frisksportarna. Gick sedan på volleybollgymnasiet i Falköping och spelade ungdomsmästerskapen för Lidingö SK. Efter gymnasiet spelade Hedda en säsong i Engelholm innan det bar iväg till USA och Ohio. Ett år för Bowling Green University blev det innan Hedda nu återvänder till elitserien och nu för Örebro Volley. Hedda är 20 år och en 185 cm lång center.

Ytterligare en spelare återvänder från collegespel i USA, Paulina Lindberg, 20 år. Paulina började sin volleybollbana i Sollentuna innan det blev volleybollgymnasiet i Falköping även för henne. Paulina drog till USA och collegespel efter gymnasiet där hon representerat Jacksonville State University. Paulina är en ung och spännande 188 cm lång högerspelare.

Vårt tredje nyförvärv, Sabrina Phinizy,  kommer från USA och har dubbelt medborgarskap då hennes mamma kommer från Sverige. Sabrina har vuxit upp i Huntington Beach, Kalifornien. Där har hon spelat för sitt High School lag och kombinerat det med klubbvolleyboll. Ofta blir det sedan college-volleyboll om man är uppvuxen i USA. Men Sabrina var nyfiken på sin mammas hemland och spelade förra säsongen i Engelholm. Efter en sommar i Kalifornien är hon nyss tillbaka till Sverige och vill testa en ny klubb. Örebro Volley var förstås inte sena på att nappa. Sabrina är en 180 cm lång 19-åring som är tänkt att gå på kanten. Vi får se vad Svante tänker men hon ser sig själv främst som en vänsterkantspelare.

Vi lovar att återkomma med lite intervjuer men vi låter de här unga spelarna få någon vecka på sig, komma in i träning, boende och livet i Örebro.

Fler nyheter kommer inom kort så håll koll!

Bild: Klubben

/ Klubben