Idag spelar Örebro den tredje avgörande semifinalen mot Hylte/Halmstad i Halmstad Arena, efter en bragdartad Örebro insats i första matchen så har Örebro pressat fram en sista avgörande semifinal, hur går tankarna hos tränaren Jonas Svantesson inför denna ödesmatch frågar vi oss så klart,

En tredje avgörande match för att gå till SM-final, hur är läget i laget?
Det känns bra och vi är högmotiverade att ta oss an denna häftiga utmaning, vi har skapat detta läge vi är i och vi har lite revansch att ta på oss själva från förra matchen där vi känner att vi kanske inte kommer upp i den prestationen som vi vill. H/H är de stora favoriterna och om det var en högoddsare att vi skulle vinna förra matchen så är nog oddsen ännu högre på att vi ska vinna denna, men större under har hänt inom sportvärlden och det är aldrig över förrän sista poängen är tagen.
Ni fick inte riktigt samma press på H/H i förra matchen som den första, ska ni ändra på något för att kunna pressa dem hårdare?
-Vi måste göra en bättre prestation under en längre tid än vad vi gjorde förra matchen, H/H är nog det bästa laget på länge i Svensk Volleyboll och de har pressen på sig att vinna allt annat skulle vara chockerande, men kan vi nästla oss in och göra det jämnt under en längre tid och skapa tvivel på andra sidan så finns det en liten, liten chans att vi kanske kan fälla dessa guldfavoriter.
Vad tror du kommer att avgöra matchen?
Många olika delar, vi har inte råd att spela dåligt i något moment men jag tror inte att vi behöver spela superbra i alla, men det blir ett schackspel och vi kommer att få anpassa oss till vad som funkar hos H/H för dagen och sen ta vara på de chanser som dyker upp.
Hylte/Halmstad – Örebro
Ikväll, torsdag 15/4 kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben