Örebro ställs inför en av de tuffare bortamatcherna under säsongen på torsdag när de ska ner till Linköping. LVC blandar och ger lite i resultaten och i spelet men alla är väl medvetna om deras högsta nivå och på deras hemmaplan brukar de vara riktigt tuffa att möta. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Tuff bortamatch mot ett starkt hemmalag Linköping, hur går tankarna?
Precis som du säger, det kommer att bli en tuff match och det gäller att vi är redo när matchen börjar. De ger aldrig upp och spelar alltid bra i sin hemmahall, men det blir en rolig och inspirerande uppgift och precis vad vi behöver just nu innan slutspelet.
Hur måste Örebro spela för att vinna?
Mycket tålamod och skapa hög press på deras servemottagare. Deras högerkant Catilin Tipping som gör många poäng, inte bara i anfall utan också i block och serve, henne måste vi kunna kontrollera och det gör vi med att sätta press på LVCs servemottagning och defens så att de inte får för lätta lägen att vinna bollen. De har också vänsterkanten Rebecca Redgen som jag tycker har utvecklats under säsongen och har börjat få ett stort ansvar i LVCs anfallsspel och gör det bra. Två spelare som vi måste ha bra koll på under matchen och inte ge för stort svängrum till.
Hur ser Örebro truppen ut, alla hela och friska?
Vi vilar fortfarande Iida Murto men annars så har vi fullt lag och vi känns redo för denna uppgift.
Linköping – Örebro
Imorgon, torsdag, kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben