Örebro ger sig ut på en lite längre tripp ned till Skåne och Lund, Lund ligger för närvarande på en femteplats i serien men har två mindre spelade matcher än Örebro. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson precis innan avfärd.

Vad säger du om dagens match mot Lund?
Det kommer att bli en jämn och tuff match, Lund har ett mer homogent lag än vad de har haft tidigare och spelar ett väldigt snabbt anfallsspel som kan vara svår bemästrat för motståndarna.
Hur ser det ut i Örebro inför matchen?
Vi har alla spelare redo för spel förutom Ludovica Forastieri som för övrigt fått klart med att det inte blir en operation så nu är det stenhård rehab tillsammans med Laura Järvinen, våran sjukgymnast, så hoppas vi att få se Lufo igen på banan nästa år.
Vad behöver Örebro göra för att få med sig tre poäng hem från Skåne?
Vi behöver vara väldigt disciplinerade i vårt block/försvarsspel och titta på rätt saker så att vi inte börjar chansa. Om vi kan serva bra och sätta hög press på Lunds servemottagare så skapar vi bra chanser för oss att ta poäng. Men som vanligt är det vårt spel som är det viktigaste och att vi klarar av att hålla våra prestationer på en hög nivå under längre stunder som kommer ge oss chanser till att vinna poäng, set och kanske tillslut också matchen.
Lund – Örebro
Idag (lördag) 26/11 kl 17:30 i Lund
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben