Imorgon lördag så väntar första mötet med guldtippade Hylte/Halmstad på bortaplan, vi har redan mötts en gång under försäsongen och då slutade det 2-2 men i ärlighetens namn så fick tränaren Pedro Mendes ändra om ganska kraftigt till det fjärde setet när de var i ledning med 2-1 i set och Örebro var inte sena på att utnyttja det. Vi har som vanligt tagit en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Tuff bortamatch, hur går tankarna?
Ska bli häftigt att få åka ner och möta H/H, de två första matcherna i serien har vi spelat okej men nu ser vi verkligen fram emot att få möta de guldtippade favoriterna på deras hemmaplan och se vilken prestation vi kan göra och se om vi kan störa H/H i lite längre stunder och se vad som händer då. Jag hoppas att vi mentalt kan förbereda oss på att bara gå in och köra, släppa handbromsen och bara gasa från första poängen till sista, denna matchen har absolut ingenting med hur serien kommer att sluta i år. Det är en match där vi ska lära oss vad vi måste utveckla och jobba på, men ska vi kunna ta med oss prestationen oavsett resultatet så måste vi efter matchen känna att vi gav allt vad vi hade denna dag och sen får vi utvärdera vad som hände.
Förstår att eran egen prestation är viktig för er men finns det några saker som ni kommer att försöka göra rent taktiskt mot H/H?
Vi har som vanligt lite riktlinjer i vårt eget spel som vi ska försöka hålla oss till, de har bra spelare på alla platser men såklart sticker spikern Hannah Hellvig ut och henne måste vi hålla ett vakande öga på, Hannah kommer att ta sina poäng men vi måste få henne under lite kontroll och inte ge henne för enkla poäng. Sen har de en del skador så vi vet inte exakt hur de kommer att ställa upp, men om tränaren Pedro ställer upp med den Brasilianska spikern Ellen Amaral så har de en till riktig vass avslutare, hon kanske inte hoppar högst i serien men hon slår hårt och har en stor verktygslåda och erfarenhet. Lägg därtill Jona Vigfusdottir, Lilly Topic, Ester Evans, den nya liberon från EVS Klara Andersson och OS och VM passaren från Argentina Clarisa Sagardia så har de ett komplett lag. Så vi står inför en stor utmaning men kan vi vara där störa dem i deras servemottagning och inte låta dem vinna för enkla poäng samtidigt som vi är hungriga på att ta poäng och utnyttja de lägen vi får så ska det bli riktigt intressant och se vad som händer.
Hur har veckan varit och är alla tillgängliga?
Veckan har varit bra, känns som att vi hittar vårt spel och våra roller i laget mer och mer, vi har en tuff konkurrens om alla platser och det är 14 spelare som verkligen sliter och jobbar hårt för att utvecklas som får laget att röra sig framåt i processen. Kan hända att vi tyvärr måste lämna Sofia Stiernström hemma pga en lättare förkylning, men det beslutet tar vi men annars är vi full trupp och taggade till att ge H/H en match.
Hylte/Halmstad – Örebro
Lördag 10/10 kl 14:00
Bild: Daniel Lubner
/Klubben