Som sin vana troget stretade LVC på riktigt bra mot ett topplag och Örebro tjejerna hade all sjå att ta det till ett femte set och vinna matchen. LVC spelade som tränaren Jonas Svantesson varnade för inför matchen ett riktigt bra försvar och Örebrotjejerna tappade lite tålamodet och blev lite stressade i sina avslut, så tvekan slog till och LVC utnyttjade detta till fullo.

Vad var det då som gjorde att Örebro kunde vinna matchen tillslut?

– Efter en tuff start där LVC är mycket hungrigare och redo för att kriga för varje poäng och de vinner första set inte helt ohotat men ändå ganska lätt pga många misstag från oss, så tycker jag att vi börjar spela lite bättre, säger tränare Jonas Svantesson. Men en sådan start får vi inte ha, vi spelar oengagerat och det känns som att vi väntar på att något ska hända, vi ska se till att det händer något och vilja ta tag i situationerna och styra spelet direkt från start.

Men efter första set vann ni era set väldigt komfortabelt, vad hände där?

– Ja du, säg det. Vi behåller skärpan under lite längre stunder och kanske får vi en förståelse för vilket spel vi måste spela denna dag för att vinna mot LVC.

Vad menar du?

– LVC spelar ett otroligt försvar och det blir inga raka linjer i spelet, utan mycket kämpande och inte så jättehårda spikar utan mer bollar som reflekteras från blocket och mycket dropp, ett spel som vi inte riktigt spelar och som LVC bemästrar bättre än oss. Men när vi lyckas vara strukturerade och behålla våra linjer i spelat så är vi väldigt tunga att möta även fast motståndarna har ett bra försvar. Det gäller att gilla läget och spela det spel som behövs, inte värdera om man tycker att det är en bra eller dålig handling, utan ge allt för att vinna poängen och hitta en väg till ett vinnande spel.

Ni förlorar ett tight tredje set och ligger under med 2-1 i set och sedan vinner ni två raka set av bara farten, vad sa ni mellan tredje och fjärde set?

– Hahaha. nja, ingen fantastisk formel som gjorde att vi lyckades vinna, utan mer att hur det än slutar så ska vi kunna säga till varandra efter matchen i omklädningsrummet att vi gav allt vi hade men idag gjorde vi inte en prestation som räckte. Efter tredje set så kändes det som om LVC var lite nöjda och vårt anfallsspel bet lite bättre än vad det gjorde i de tre första seten.

Sofie Sjöberg blev vald till bästa spelare, men både Linda Andersson och Carly De Hoog speciellt i de två sista seten var riktigt bra i Örebrolaget.

 

Nästa match:

Örebro – Engelholm

Lördag 15 December kl 13:00

Idrottshuset

FRI ENTRÈ

 

Text: Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Filansfotograferna