Sollentuna kommer till idrottshuset på söndag för en som man skulle kunna kalla det en tidig seriefinal, en något haltande tabell där Örebro ligger etta, Sollentuna ligger två och Engelhom har en match mindre spelad på en tredjeplats men hur man än vrider och vänder på det så är det ett möte mellan två topp tre lag som möts. Sollentuna har värvat mer bredd i sin trupp i år och ett av nyförvärven sticker ut lite mer, den fd landslagspassaren Fanny Andersson som hade ett litet uppehåll förra året är nu tillbaka till allas glädje i elitserien och Svenskvolleyboll. Vi får också se en syskonkamp mellan Örebros Diana Lundvall och Sollentunas libero Gabriella Lundvall.

Vi tar en pratstund med tränaren Jonas Svantesson inför matchen.

Tuff roadtrip förra helgen med en tuff avslutning och en riktig drabbning mot H/H som slutade med vinst med 3-2, hur har ni laddat upp i veckan?
– Vi tog ledigt från bollen på måndagen men körde lite på gymmet, sen har vi tränat som vanligt i veckan och det har varit bra intensitet på träningarna och vi är redo för match på söndag.
Vad säger du om Sollentunas start av säsongen?
– De tog en riktig skalp direkt i första matchen med att besegra Hylte/Halmstad på bortaplan med 3-1 och sen vunnit de matcher de ska vinna för att ligga topp tre, förra helgen förlorade de mot Lindesberg på hemmaplan med 3-2 efter att ha haft en stabil 2-0 ledning, så vi räknar med att Sollet kommer hit heltaggade.
Många är nog lite förvånade att Sollentuna ligger på en andraplats i serien, är du förvånad?
– Hahahaha, är det nu jag ska svara att detta tippade jag redan innan serien och framstå som någon expert? Jag trodde och tror att Sollentuna kommer att vara topp fyra, Sollet har fått in spets i laget med passaren Fanny Andersson som gör laget bättre inte bara med sina pass utan även med sin personlighet och vilja att vinna. Sen är ju Madelene Green en av seriens bästa spikers och växer så klart ännu mer med Fanny som passare. Men Sollentuna lever mycket på sitt lagspel och spelar väldigt tight och är svåra att få hål på i både försvar och deras servemottagning.
Vad blir nycklarna till att vinna mot Sollentuna?
– Tålamod och fokus på de lätta handlingarna, Sollentuna har ett mycket bra försvar och servemottagning så bollen kommer att komma tillbaka och vi kanske måste anfalla tre eller fyra gånger under samma bollduell och detta måste vi kunna hantera, vi kanske gör vår bästa smash för säsongen men de tar den i försvar och bollen kommer tillbaka. Det kan vara lite lurigt att hantera det, så därför behöver vi ett stort tålamod och orka fortsätta göra samma handlingar om och om igen.
Örebro – Sollentuna
Söndag 17 november kl 16:00
Idrottshuset
Matchvärd: Debut
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben