Det blev en klar förlust för Örebro (0-3) i första finalen nere i Halmstad Arena. Hylte Halmstad var på spelhumör och höll ihop sitt spel föredömligt samtidigt som Örebro inte stod att känna igen.

Vi fick tag i tränare Jonas Svantesson strax innan hemresan

Det blev en tuff start på finalserien och en klar förlust, kommentar?

Vi ger oss själva chansen med ett bra block/försvarsspel men vi lyckas inte kapitalisera på det och skapa egna poäng. Detta tar till slut musten ur oss lite och vi orkar bara periodvis streta emot. Vi gör en mycket bra start på tredje set men HH kommer tillbaka starkt och lyckas vända på setet i en uppställningen.

Vad tycker du brast idag jämfört med vad du hoppades på före matchen?

Vårt eget poängsspel efter en försvarsräddning, hade vi fått med oss några poäng till i det spelet så hade vi kunnat börja störa HH och ställa skarpa frågor till dom och kanske fått dem att börja fundera och tveka.

Laget såg lite slitet ut från sidan och inte med samma aptit på poängen som t ex senaste semifinalen, håller du med eller är det HH som får er dit?

Tror att det ser ut så när vi inte lyckas komma till bra anfall och döda bollen, stundtals så spelar vi ett fantastiskt försvarsspel men HH är bra och tillåter oss inte att vinna dessa lägen.

Ny match på torsdag, vad krävs för en scenförändring?

Inte jättemycket tror jag, vi behöver vinna några långa rallys få lite bättre träff i poängspelet så att vi börjar tro på det. Hungern finns där så det är jag absolut inte orolig över, laget kommer att komma tillbaka och om en stund kommer vi att ha laddat om och sugna på revansch i vår hemmaborg.

Final 2

Örebro – Hylte Halmstad

Torsdag 21 april 19:00

Matchvärd: Närkefrakt

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Joakim Hjortsberg

/ Klubben