Två matcher och 5 poäng blev facit från roadtripen i helgen, tränaren Jonas Svantesson beskrev lördagens match mot RIG Falköping med lugnet före stormen, stormade det i Halmstad Jonas?

– Hahahaha. nja det blåste väl kanske inte så mycket utanför hallen som det kan göra men i Halmstad arena så flög bollarna lite hur som helst i början och H/H tyckte nog att domaren blåste lite konstigt så det stormade en hel del på deras sida till en början.
Det var tight och de två första seten gick över 25, hur gick tankarna där?
– H/H spelade väldigt inspirerande och med Örebro bekantingarna Jona Vigfusdottir som gjorde sin första match för året och med sin aggressivitet och energi hjälper laget väldigt mycket, sen spelade Whitney Turner och Liberon Emmy Andersson strålande i servemottagningen till en början och vi hade det jobbigt att försvara oss. Det kändes som att båda lagen gick ”all in” direkt i början och ville vinna matchen redan i första set och det bidrog nog till lite fler misstag än vanligt.
Förlust i de två första seten med minsta möjliga marginal, sen blir det en total scenförändring resten av match, vad hände?
– Efter de två första så kändes det som att vi visste att om vi bara får lite mer struktur och skär ner misstagen lite så kommer det att vända och det gjorde det. Tredje set kunde ju ha varit ett klassiskt tredje set men vi kändes väldigt starka och H/H mattades av lite medans vi ökade takten och trycket hela tiden resten av matchen och till slut blev det ändå en ganska komfortabel vinst efter ett 2-0 underläge. Alla heder till laget som trodde trots underläge och ett hel taggat H/H på sig själva och vårt eget spel och när spänningarna släppte så gör vi vår bästa insats för säsongen. Vi har en tendens att hela tiden växa in i matcher och avsluta med vårt absolut bästa spel och det är en riktigt bra egenskap, nu gäller det att vi kan starta matcherna på en lite högre nivå och lära oss att kunna spela aggressivt och hungrigt samtidigt som vi är avslappnade och fokuserade – inte en helt lätt kombination.
Nästa match spelas i Idrotthuset!
Örebro – Sollentuna
Söndag 17/11 kl 16:00
Matchvärd: Debut
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben