Örebro Volley har inlett året med två klara 3-0 segrar. I lördags slog man Svedala med klara 3-0 i Idrottshuset. Under onsdagskvällen var det en snabb match när Degerfors besegrades med 3-0 på bortaplan.

Två övertygande segrar där Örebro förstås har haft siktet inställt på en av säsongens höjdpunkter, Grand Prix. GP har blivit en stark tradition i volleyboll, efter halva serien så spelar topp fyra lagen mot varandra och i potten ligger både en prissumma och en Europacupplats. Samtidigt blir det en samlingsplats för svensk volleyboll där även herrarna spelar samt både veteran-SM och ungdoms GP. Precis som de senaste åren spelas GP i Uppsala.

Örebro spelar sin semifinal mot Engelholm på lördagskvällen och det ska bli riktigt intressant att se om Örebro kan rubba EVS. Engelholm har tagit hem både GP och SM titeln de senaste åren men både Hylte/Halmstad och Örebro vill väldigt gärna vara med och utmana dem i år. I höstas vann Engelholm i Örebro med 3-2 sedan Örebro haft två matchbollar men inte lyckats avgöra. Just de här två lagen har inte spelat så där jätte ofta mot varandra och det gör det alltid lite extra förväntansfullt och intressant.

Matchstart i Uppsala kl 18:00. Kan vara väl värt en utflykt. Vill man hellre se matchen på webben så sänds alla matcher i www.volleykanalen.se

Samtidigt med GP pågår en intressant diskussion om det framtida serieupplägget. Mycket tyder väl på att elitklubbarna kommer rösta fram ett annorlunda serieupplägg redan nästa säsong där man letar ett upplägg som ska ge fler jämnare matcher.

 

/ Klubben

Bild: Ateljé Änggatan