Efter den sköna fem set segern mot serieledaren Hylte/Halmstad påbörjade Örebro Volley sin derby vecka med matcher mot Degerfors, hemma, och Lindesberg, borta.

Med klubbens alltid glada och opartiska skribent på semester i Sydkorea får headcoach Brendan Garlick chansen att sammanfatta veckan.

 

Den första matchen spelades hemma under lördagen, 10/2, som var mot Örebros nya länsrivaler, Degerfors.
Inför matchen mot Degerfors låg fokuset på den mentala delen i att möta ett lag som fortfarande håller på att etablera sig i den högsta serien. Degerfors visade på stora förbättringar i spelet, båda i serve mottagningen och i bollfördelningarna som gjorde att Örebro fick jobba för sina poäng i första set. Lagen följdes åt jämnt fram till halvvägs in i setet allt eftersom Örebros anfall började komma in i matchen mer och mer. Genom sitt bättre anfall från olika håll på planen kunde Örebro börja kliva ifrån i poängen och ta första set med 25-19.
Set två och tre blev sig likt när Örebro med fokus på att förbättra sitt side-out spel pressade Degerfors genom sitt fortsatt starka anfall som avlastades av ett stabilt block och försvars spel. Genom ett allt mer bättre servande tog Örebro vara på sina ökande chanser och visade på bra disciplin när man avslutade seten, 25-13 och 25-10. Därmed vann man också matchen med 3-0.

 

Bara några dagar senare var det dags för nästa match, det mer traditionella derbyt mot Lindesberg, som låg välplacerat på Alla hjärtans dag.

Under dagarna inför matchen så har förkylning spridits i laget när en del spelare varit sjuka. Något som märktes i första set som hade mycket onödigt slarv. Örebro hade det svårt att få till en bra servemottagning samtidigt som den egna serven inte alls satt när det producerades hela sju egna servemissar. Detta leder till att Örebro inte kan få någon press på Lindesberg under större delen av matchen men Örebro lyckas få till det i slutet av setet och efter en bra upphämtning av poängen så är tjejerna nära att knipa setet. Lindesberg lyckas tillslut ta hem första set med 23-25.

Örebros momentum från slutet av första set ligger i sig och laget tar kontroll över matchen mer och mer genom starkt anfall och servande. Framförallt var serven nyckeln till framgång i andra set när det produceras sju egna ess och lyckas sätta tillräckligt mycket press på Lindesberg så passaren får det svårt. Örebro vinner setet 25-13 och dominansen detta set visas i statistiken när 6 av de 13 poäng Linde fick är från Örebros egna servemissar. Örebro släpper aldrig riktigt in Lindesberg i matchen och tredje set blir likt det andra som Örebro vinner 25-16.

Det är inte förrns i fjärde set som Lindesberg har en chans att ta sig in i matchen igen när de spelar upp sig rejält i slutet av setet men vid det laget är det försent och Örebro som har haft en bekväm ledning genom setet vinner med 25-19 och matchen med 3-1.
Extra kul från matchen är att den präglades av bra insatser från alla tre centrar Freja Morén, Jonna Nilsson och Linda Andersson.
Under de båda matcherna har Örebros servande sätt bättre och bättre ut. Margie Giordano och Diana Lundvall, som behövt dra ett lite tyngre lass när Jóna Vigfúsdottír blivit sjuk, har visat formen. Många bra saker att ta med sig när Örebro fortsätter att utveckla olika moment inför slutspelet i mars.

Närmast väntar Gislaved på bortaplan redan på Söndag, 18/2,  innan tjejerna får en spelledig helg med välförtjänt vila innan slutspurten i grundserien och slutspelet.

Nästa hemmamatch i Idrottshuset
Örebro – Sollentuna
Onsdag 7 mars
Kl 19:00
/ Klubben
Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden