Under dag ett av två i säsongens försäsongsturnering spelade vi mot Lindesberg och Sollentuna. Det blev en knapp 3-0 seger ( 26-24, 25-16, 25-23) för Örebro när Lindesberg besegrades i turneringens första match.

För ett par säsonger sedan var elitserien uppdelad i en söder- och en norrpool. Den gamla norrpoolen har nu ett par år mötts strax före seriestarten, därav turneringsnamnet. I år förstärkta med Hylte/Halmstad.

Örebro Volley inledde helgen med seger där det märktes att lagen inte spelat så mycket tidigare under försäsongen. Örebro var lite starkare, framförallt i slutet av seten, och kunde ta de nödvändigt slutpoängen i seten. Coach Jonas Svantesson har ambitionen att rulla runt på de 14 spelarna under helgen där resultaten är lite av underordnad betydelse. Mot Lindesberg fick Sofia Andersson, Sofia Stiernström, Elsa Arrestad, Cornelia Rosenqvist (debut i Örebrotröjan), Freja Morén, Iida Murto och Sofie Sjöberg spela och få en tävlingsmatch i benen.

Det blev ytterligare en seger under dagen när Sollentuna, efter en jämn match, besegrades med 3-1.

Från morgonens match mot Lindesberg var bara Elsa Arrestad kvar. Sex nya på plan där Isabelle Reffel gjorde debut i Örebro som höger. Debut gjorde även Ludovica Fonastieri, Lufo kallad. Lufo har varit i Örebro som utbytesstudent förra säsongen och nu valt att vara kvar ett år extra för att prova på spel i elitserien. Hon har tidigare spelat i B2 i Italien. Säsongsdebut blev det även för Jonna Nilsson, Josephine Tegelfalk, Catarina Cooper och Ewelina Granberg.

Ett starkt första set av Örebro, som vanns med 25-14, följdes av en betydligt jobbigare period när anfallsspelet klickade med många egna misstag. Sollentuna tar andra set ganska enkelt 17-25. Tredje blir en liten nervbitare där Örebro hamnar i stort underläge inledningsvis men kommer tillbaka och lyckas vända till 25-23 efter några olyckliga  misstag från Sollentuna i slutbollarna. Det fjärde setet, som i turneringen spelas som ett kort set slutade med tydliga 15-7 till Örebro.

Därmed tar Örebro med sig två sköna segrar och ett stundtals skapligt spel med sig till söndagens båda matcher i Idrottshuset.

Tyvärr ingen publik men du ser matcherna på vår Youtube-kanal via länken nedan

https://www.youtube.com/channel/UCVpgzQ76rUy69kxgJeN49cg

10:45 Örebro – Hylte

16:00 Örebro – Linköping

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben