Värnamo har startat säsongen med 2 förluster och 1 vinst, vinsten kom i senaste omgången mot Linköping VC hemma. Värnamo ligger just nu på en åttonde plats i en haltande tabell, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om hans tankar om den andra hemmamatchen för säsongen mot Värnamo och hur läget är i truppen.

Efter en norrlandstripp och en veckas träning inför den andra hemmamatchen, hur är läget i truppen?
Det är bra tack, vi kom hem tidigt måndag morgon så laget fick ledigt från bollpasset på måndagen men sen har vi kunnat gasa på ordentligt under veckan med både Laura fys och intensiva bollträningar med mycket spel men en del teknikträning också såklart med lite tekniskhjälp med Ipads.
Värnamo kommer från en bra seger på hemmaplan mot Linköping, vad har vi att förvänta oss av Värnamo?
De gjorde en mycket bra insats mot Linköping och jag tror att de var väldigt nöjda med den insatsen så de kommer till Idrottshuset med ett stort självförtroende och ingen press på sig. Vi kommer att se ett lag som inte ger upp, de kämpar och sliter på alla bollar, de är ett bra taktiskt lag och servande lag som sätter press på sina motståndares side-out spel. Spikern Saga Nilsson har fått en stor roll i Värnamos anfallsspel och betyder mycket för Värnamo poängspel, kan de hålla ihop sin servemottagning så att deras passare Ella Sandberg kan dirigera deras anfallsspel och fördela passen så kommer Värnamo var bra.
Hur ska Örebro spela för att vinna mot Värnamo?
Vi har ett par taktiska detaljer som vi ska försöka följa men sen gäller det att vi har fullt fokus på vårat spel och vad vi gör när vi har bollen. Vi vill såklart bli lite skarpare i de flesta moment av spelet men framförallt att ge oss bra lägen hela tiden med en bra första touch på bollen, kan vi förbättra den om den så är servemottagning, framspel eller defense så sätter vi oss i bättre lägen för att kunna var effektiva med variation i anfallsspelet. Med en bra första touch kan vi också höja våran lägsta nivå och stabilisera vårt spel, vi har en bra högsta nivå i vårt spel och vi jobbar hårt på att hitta vägen dit och hålla spelet där under så lång tid som möjligt.
Är alla spelare tillgängliga?
I dagsläget är alla friska och krya, peppar, peppar…………….
Örebro – Värnamo
Lördag 23 oktober kl 15:00
Matchvärd: Görtz Fastigheter
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se
/ Klubben