Nykomlingarna Värnamo står för helgens motstånd, vi tar ett snack med tränaren Jonas Svantesson och frågar om läget inför matchen.

Värnamo på bortaplan, hur ser det ut i laget och vad tror du om matchen?
– Vi har haft en lite stökig vecka med den stora internationella pingisturneringen som har intagit Idrottshuset hela veckan. Så vi har fått träna i lite andra hallar men det har tjejerna tacklat bra och vi har gjort en bra träningsvecka.
Värnamo kommer att vara heltaggade på lördag det är deras sista hemmamatch för säsongen och jag tror att de har stor revanschlusta efter förra helgens match mot Linköping där jag tror att de hade laddat upp för ett annat resultat.  Värnamo spelar ett organiserat och tight försvarsspel så vi får inte drabbas av frustration om bollarna kommer tillbaka även fast vi har gjort en bra spike, när de får mottagningen att stämma så har deras spikers tagit kliv framåt under säsongen och spelar ett smart anfallsspel och utnyttjar motståndarnas svagheter.
Kan vi hålla en hög servepress matchen igenom så kommer vi att ge oss själva chansen att skapa poäng i vår egenserve. Sen gäller det att vi fortsätter jobba på vårt eget spel och att vi fortsätter att jobba på att bli stabilare och höja vår lägsta nivå.
Värnamo – Örebro
Idag (lördag) kl 15:00
Värnamo sim- och sporthall
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben