Playoff startade på bästa sätt för Örebro Volley när man besegrade Hylte/Halmstad med 3-1 (22-25,25-14,25-11,25-17).

Det här var en match med två ansikten. Hylte/Halmstad börjar klart bäst mot ett inledningsvis blekt hemmalag. Möjligen satt förra helgens match lite i huvudet på spelarna där H/H vann med 3-2. Hylte för hela första set och även om Örebro kommer närmare i slutet så förlorar man setet med 22-25. Möjligen kunde man börja skönja en viss ljusning. Coach Svante var högljutt besviken på spelarna, vilket kanske behövdes, samtidigt som Iida Murto kom in och gav energi i slutet.

En bit in i andra set byter hela matchen karaktär. Linda Andersson och inte minst Carly De Hoog får hål på H/H:s servemottagningsenhet och osäkerheten sprider sig i bortalaget. Plötsligt stämmer ingenting hos Hylte/Halmstad och Örebro får övertaget. Ett övertag som leder till tre raka setvinster med i sammanhanget stora siffror, 25-14, 25-11, 25-17, och seger med 3-1.

Örebro servar bra i den här matchen efter en tveksam inledning. Hela 16 serveess mot H/H:s två. Servepressen gör att H/H inte kommer till något anfallsspel och siffrorna rinner iväg överraskande fort. Glädjande att se att Örebro orkar hålla uppe nivån under de tre sista seten och inte hamnar i någon djupare svacka. Iida Murto kommer in och gör en riktigt bra match både i anfall och den viktiga servemottagningen. Carly de Hoog fortsätter leverera i anfallet och var också väldigt bidragande till att slå hål på H/H:s servemottagning i andra set. Något som sedan bortalaget aldrig riktigt hämtade sig från.

Med segern så har Örebro hela fem poängs försprång till Hylte/Halmstad i jakten på de båda topplatserna ett och två i playoff. Placeringar som ger hemmafördel och om Örebro kan fortsätta med samma servepress nere i Idrottshuset så är det förstås en fördel att få fler hemmamatcher framåt slutspelet. Playoff fortsätt nu för Örebro med två bortamatcher, dels nästa lördag, 16 februari, mot Gislaved och dels i början av mars mot Engelholm. Den 9 mars spelas sista omgången i playoff då Lindesberg kommer på besök. Det kommer bli kamp om placeringarna ända in på mållinjen.

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna

/klubben