Med två omgångar kvar innan strecket för prestigefyllda Grand Prix dras så möts Örebro Volley och Linköping. Hemmalaget är redan kvalificerat för 2024 första volleybollhögtid men jagar serieledning medan Linköping behöver två segrar för att ge sig chansen till kvalificering.

De senaste säsongerna har det blivit flera jämna drabbningar när Örebro Volley och Linköping möts. Flera har slutat med 3-2 matcher och har innehållit långa bolldueller med publikfriande spel. Båda lagen är duktiga i det så viktiga block-försvarsspelet vilket bäddar för ännu en underhållande match.

Linköping har etablerat sig i skiktet under topplagen de senaste åren. Årets upplaga av Linköping innehåller precis som tidigare flera kompetenta spelare från Sverige och Australien. Elitseriens kanske vassaste anfallare de senaste säsongerna var Caitlin Tipping och hon saknas verkligen i årets Linköping som nu får lita mer på kollektivet för att producera anfallspoäng. Poängbäst och i en mycket större roll i år är spikern Rebecca Redgen: Hon ligger just nu på ett poängsnitt på 4,59 p/set och har femte bästa snittet i hela elitserien och gjorde säsongsbästa 30 poäng i senaste matchen mot Lunds VK.

Örebro Volley lyckes förra helgen vända ett 0-2 underläge till 3-2 seger på bortaplan mot Gislaved. Då saknades Fiori Murillo i laguppställning men i hennes frånvaro gjorde Maja Hedén en av sin bästa matcher i Örebrotröjan med 12 poäng och bra effektivitet i anfallet och stabil servemottagning. Fortsatt poängbäst i Örebro Volley är Paulina Lindberg (19 poäng senast) och Diana Lindbom (15 poäng senast). En annan nyckelspelare både som servitris i rollen som passare samt poänggöra vid nätet var Nathalie Hayward som stod för 10 egna poäng senast.

Linköping har en möjlighet att kvala till Grand Prix tack vare att de gjorde precis som Örebro Volley förra helgen när man hade 0-2 underläge mot Lunds VK som man vända till 3-2. Just Lunds VK samt Sollentuna VK är de tre lagen som slåss om den sista platsen till Grand Prix.

– Linköping börjar hitta sitt spel och har haft det tufft bitvis att anpassa sig när inte poängmaskinen Caitlin Tipping är i laget. Så det kommer att bli en tuff match där jag hoppas att fördelen av hemmaplan gör att vi skapa ett övertag med bra serve- och servemottagning och därmed få igång vårt skarpa anfallsspel säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben