När många ser fram emot lite påskledighet går Örebro Volley för högtryck! De kommande veckorna innehåller massvis med volleyboll.

Först i raden av stora händelser är förstås SM-finalen. Efter tisdagens seger mot Hylte/Halmstad med klara 3-0 på bortaplan, imponerande, väntar nu de senaste årens mästarlag, Engelholm Volley. Örebro börjar borta på annandagen. Sedan fyller vi Idrottshuset på onsdag 24 april (19:00) och skapar finalstämning och hemmaplanstryck. Det kommer behövas en ”sjunde” spelare om Örebro ska kunna rubba storfavoriten. Matchserien spelas i bäst av fem matcher och vinner inget av lagen i tre raka så blir det ytterligare en finalmatch i Idrottshuset, nämligen på självaste Valborgsmässoafton.

Finalstämningen har knappt hunnit lägga sig innan Örebro invaderas av 280 ungdomsvolleybollag. 2000 personer väntas till Örebro den 3-5 maj när årets Mikasa Challenge spelas, Sveriges största ungdomsvolleybolltävling.  Turneringen spelas på 49 planer runt om i Örebro och totalt ska ganska precis 1000 matcher spelas under en hektisk och kul helg. Örebro Volley samarrangerar med KFUM Örebro Volley och det behövs närmare 200 funktionärer under helgen för att få allt att rulla.

Knappt har vi hunnit packa in alla prylar efter Mikasa Challenge förrän det är dags för en ny höjdpunkt för alla idrottsintresserade. Vårt spännande damlandslag, med flera spelare från Örebro Volley, ska spela den prestigefyllda landslagsturneringen Golden Euro League. Landslaget kommer ligga på träningsläger här för att sedan spela premiärmatchen i denna turnering mot Tjeckien. En tuff men inte omöjlig uppgift för Sverige. Den matchen spelas lördagen den 25 maj kl 17:00 i Idrottshuset. En perfekt avslutning på årets inomhussäsong här i Örebro.

Bara att ta fram almanackan och boka in höjdpunkterna. Vi ses i Idrottshuset – mötesplatsen för alla !

/klubben

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna