Sollentuna visade direkt i matchöppningen att man inte tänker ge bort något utan kamp i den här kvartsfinalserien. Örebro fick steppa upp rejält för att vinna med 3-1.

Det syntes att lagen var väl förberedda och vad som skulle kunna skaka om motståndarna. I Sollentunas fall en rejäl servepress på Örebro som renderade i stora bekymmer de två första seten. Och med svag servemottagning fick Örebro tufft i anfallsväg. Långa och roliga bolldueller där man läst på hur lagen vill spela när man hamnar i lite svåra situationer. Helt i publikens smak men kanske inte riktigt som coacherna vill ha det.

I det långa loppet var Örebro det starkare laget, inte minst när man fick ordning på servemottagningen. Efter ett andra set som Örebro säkert vill glömma kom man tillbaka starkt och vann de kommande två seten stabilt.

Vi fick ett kort samtal med Jonas Svantesson innan de satte sig i minibussarna tillbaka till Örebro

Grattis till segern, det krävdes att ni steppade upp eller hur?

Tack, absolut Sollentuna pressade oss som vi visste att de skulle göra. De spelar tight försvarsspel och vi tappade tålamodet emellanåt och drog på oss lite för mycket misstag, det ska vi ta lärdom av tills på onsdag.

Sollentuna servade tufft på er och fick fin utdelning, inte minst i andra set, inte ofta man ser t ex Sofie ässad ett par gånger, kommentar?

Sollentuna servar riktigt bra, Sofie tar ett stort ansvar och en stor yta och de lyckades ett par gånger, men de har 6 serve ess under hela matchen medans vi har 10, så vi vann nog den matchen också.

Men ni kommer tillbaka starkt i tredje och fjärde set och tar hem första kvarten, vad tycker du var tippingpointen som fick matchen att luta över till er?

Vi blev lite skarpare på våra handlingar och tillät inte Sollentuna vinna enkla poäng och när de inte fick vinna dom poängen så kändes det som att de blev lite stressade och vi kunde kontrollera matchen bättre.

Ny match på onsdag, vad tar ni med till fortsättningen?

Vi kändes lite tagna av stundens allvar, som är helt naturligt så klart. Det är något vi måste lära oss att hantera, att kunna spela avslappnat med ändå väldigt fokuserat och aggressivt. Sen har vi massa utvecklingspotential i många moment men som jag har sagt tidigare vi är inte klara ännu, vi har mycket som vi fortfarande kan utveckla.

Nu blir det två hemmamatcher i den här matchserien för Örebros del där den första spelas på onsdag kväll. Sett till dagens drabbning lär det blir ännu en rolig match med långa bolldueller och kamp om poängen.

Kvartsfinal 2:5 Onsdag 16/3 kl 19:00 – Matchvärd: Nemax

Kvartsfinal 3:5 Lördag 19/3 kl 15:00 – Matchvärd: Tida

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben