Efter en lång och ganska ojämn elitserie är det nu äntligen dags för ett efterlängtat slutspel. På söndag kliver Örebro Volley in i kvartsfinalserie mot Hylte/Halmstad.

Årets slutspel har tjuvstartat med åttondelsfinaler. Lagen sju till tio gör upp om två kvartsfinalplatser. Därefter påbörjas kvartsfinalserierna i bäst av fem matcher. De fyra bäst placerade lagen i serietabellen gör nu upp om två platser direkt till semifinal. För Örebros del innebär det en spännande och säkerligen stenhård kvartsfinalserie mot serietrean Hylte/Halmstad. Det lag som vinner går alltså direkt till semifinalen. Förlorande lag får en ny chans via ett återkval mot ett lag från undre halvan. Återkvalet avgörs i bäst av tre matcher. Det finns alltså två vägar till semifinal, den korta vägen (vinna över Hylte/Halmstad) eller den länga vägen via återkval.

När nu Örebro går in i kvartsfinalserien är det som serietvåa. I den egenskapen har laget hemmaplansfördel genom att man får hemmamatcher i match ett och tre, samt i en eventuell femte och direkt avgörande match. Allt talar för en spännande och jämn kvartsfinalserie mot ett Hylte/Halmstad som spelat upp sig rejält under februari och mars. Mycket tack vare ett par sent inkommande amerikanskor till truppen.

Örebro har å sin sida, efter GP vinsten i januari, haft ett ganska lätt seriespelsprogram. Fram till allra sista matchen mot just H/H, där Örebro inte riktigt var med i tempoväxlingen efter en lite seg seriespelsperiod. Ett uppvaknande som var väldigt välbehövligt inför stundande slutspel. Räkna med ett annat Örebro nu när kvartsfinalspelet börjar och H/H visat klass i sista seriematchen.

Nu hoppas förstås tjejerna på ett bra hemmastöd och att alla volleybollintresserade hänger på nu när ett förhoppningsvis långt och spännande slutspel tar vid.

Så här spelas kvartsfinalserien

Kvartsfinal #1: Söndag 15 mars 16:00, Idrottshuset

Örebro-Hylte/Halmstad

Matchvärd: Sapore

Kvartsfinal #2: Torsdag 19 mars 19:00, Halmstad Arena

Hylte/Halmstad-Örebro

Kvartsfinal #3: Söndag 22 mars 16:00, Idrottshuset

Örebro-Hylte/Halmstad

Matchvärd: ByggTema

Ev.

Kvartsfinal #4: Tisdag 24 mars 19:00, Halmstad Arena

Hylte/Halmstad-Örebro

Ev.

Kvartsfinal #5: Torsdag 26 mars 19:00, Idrottshuset

Örebro-Hylte/Halmstad

 

Blir det jämnt och matchserien går långt så kan matcherna ni missar på plats följas i sportsgrounds livesändningar. Har ni inte skaffat ett slutspelspaket så går det fortfarande att beställa av oss! Mer info om det finns här.

Bild: Daniel Lubner

/Klubben