Årets Rookie 2019-20 stannar i Örebro! Idag har vi nöjet att få meddela att Sofia Andersson är klar för sin andra säsong i Örebro Volley. Det var inte allt för länge sedan vi pratade med Sofia men för er som inte läst den intervjun så är Sofia uppväxt i Norsjö och (som många andra svenska spelare i Örebro Volley de senaste åren) är hennes moderklubb Norsjö Volley. Innan hon kom till Örebro gick Sofia tre år på riksidrottsgymnasiet för volleyboll i Falköping. Sofia kom till Örebro som nystudent och en framtidsspelare men visade snabbt sitt värde och har tillsammans med passarkollegan och landslagspassaren Josephine Tegenfalk fått dela på ansvaret under säsongen.

Vi träffade Sofia efter det blev klart att hon stannar i klubben.

– Kul att ha dig kvar ännu en säsong! Vad gjorde att du valde att stanna?
Det känns riktigt kul att fortsätta spela för Örebro, för mig var det självklart att stanna! Det känns som att man börjar växa in i klubben och i laget mer och mer hela tiden och jag vill väldigt gärna fortsätta bygga på det vi har startat. Att få fortsätta ha Svante som tränare är ju självklart också en stor fördel och gör att det blir ännu mera självklart att vara kvar!
– Har du börjat blicka fram mot nästa säsong? Har du några förväntningar eller målsättning?
För min personliga del handlar det mycket om att jag vill bli en stabil och trygg spelare. Ser framemot att få ge sitt allt på träningarna för att sen kunna prestera och hjälpa laget under match. Målsättningarna för laget är ju självklart väldigt höga de också. Örebro kommer ha en trupp där alla är hungriga för att få visa vad vi går för och som alla har höga ambitioner!
– Finns det något från säsongen som varit som du känner att du vill förbättra? Och var det något som du kände att du lyckades med riktigt bra?
Det finns mycket inom spelet som jag skulle vilja förbättra. Som passare lär man sig alltid nya saker vilket är väldigt kul, men också väldigt utmanande så jag ser framemot att få jobba på alla småsaker som kommer göra mig till en bättre passare! Jag är väldigt nöjd med de rutiner jag lyckats skapa i vardagen. Eftersom att man kom direkt från RIG så visste man inte riktigt vad det skulle innebära att jobba heltid och samtidigt elitsatsa i Volleyboll. Men jag är riktigt nöjd med hur jag lyckats bygga upp rutiner som fungerar väldigt bra just för mig!
– När vi pratade med dig efter du blev utsedd Årets Rookie så pratade vi om att det blir mycket träning inför hösten och kanske lite beach. Blir det något annat än volleyboll i sommar?
Det kommer bli en väldigt lugn sommar för mig vilket känns väldigt skönt! Kommer spendera mycket av tiden hemma i Norsjö och passa på att vara med familj och vänner samtidigt som man kan fokusera ordentligt på sommarträningen. När vi kliver in i hallen igen i augusti ska jag vara så redo jag kan bli!
Vill ni läsa lite mer om Sofia så pratade vi med henne efter hon blev utsedd Årets Rookie i början av maj: https://orebrovolley.com/nyheter/sofia-andersson-ar-arets-rookie/
Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden
/ Klubben